lunes, 5 de noviembre de 2012

La crisi colpeja l´art

En general des d´aquest humil blog, intentem fer arribar notícies relacionades amb el món de l´art i la cultura que són destacades. Ni estan totes les que són, ni són totes les que estan, però fem un esforç per arribar al màxim de temes diversos per arribar a tothom. Avui però, ens hem de fer ressò de les notícies que arriben en relació als efectes de la crisi sobre l´art. Mercès als efectes de l´IVA, el teatre per exemple ha registrat el pitjor any que es recorda, amb un terç menys d´espectadors. Musicals, obres líriques i obres de text clàssic han hagut de renunciar per la impossibilitat de projectar-se davant del públic. Les empreses no tenen calers per produir i el públic no té calers a les butxaques o sel´s gasta en d´altres sectors. El Liceu ho està passant malament. I és veritat que els preus s´han vist perjudicats; però recordem que h´hi han localitats més populars: l´òpera també és cultura. Al mercat de l´art, la caiguda s´apropa al 35 %, i l´art de les galeries i col.leccionisme, s´està anant a l´estranger, ja que a les galeries estrangeres aconsegueixen millors preus. Assistim doncs a una fuga de col.leccionistes i al darrera de galeries. Ens quedem sense art. Al sector musical, la facturació de les sales privades ha caigut un 25 % i la manca de públic als grans concerts o als clàssics anirà com una espiral ja que està en dependència directa dels calers que val una entrada.
A la indústria del llibre, és millor no parlar, ja que tots sabem l´efecte de l´e-book a un sector clàssic i conservadors en les formes. Només dir respecte la lletra impresa, les notícies que havien sortit en relació al futur dels periòdics i la premsa escrita.
Recordem que l´art i la cultura és educació, és humanitat. No som res sense l´art, que ja va ser baixat del regne de les idees al de la mà pels nostres avantpassats. És important protegir-la, donar-li suport. No podem ser una societat sense art ni sense cultura i és important que pensem que al marge d´aprofitar aquelles manifestacions artístiques al nostre abast, a més podem anar a obres i centres per poc preu si busquem. Busqueu.

No hay comentarios:

Publicar un comentario